Článek ze serveru www.SOFTreport.cz08.10.2008
Spirit 15.15 update SOFTconsult

 
SPIRIT 15.15 přináší další vývojový stupeň a jeho uživatelům nabízí několik nových funkcí a vylepšení.
Podrobnější informace o novinkách najdete tradičně v nápovědě programu (Ctrl+F1) a v dokumentu Novinky_SPIRIT_15.pdf ve složce …Documents and Settings\All Users\Data aplikací\Softtech\Spirit15\190_Help Files\

Stručný přehled novinek:
- Objekt inspektor
- Situace s uložením dat pro tisk
- Situace jako reference ve výkrese
- Paleta per v referenci
- Seznamy z Pronto Reportingu jako reference
- Tažené těleso – vícenásobný profil
- 3D ořez – ořez rovinou
- Ostění pro dveře
- Stomix
- Stromy pro Fresco II

Objekt inspektor
Nový dokovací Objekt inspektor lze nazvat také plovoucí editor vlastností. Pomocí něj můžete měnit všechny dostupné parametry (atributy) existujících elementů SPIRITu v reálném čase. Funkce podporuje editaci jednoho nebo i více elementů.


Situace jako reference ve výkrese
SPIRIT 15.15 umožňuje vložit situace z jednoho výkresového souboru do druhého (reference) způsobem drag’n‘ drop přes uzel Situace, který byl přidán pod uzel Otevřené soubory v prohlížeči komponentů. Když kliknete dvakrát na situaci v seznamu situací, vybraná situace se automaticky zobrazí na obrazovce. To může být užitečné pro ověření správnosti návrhu. Pomocí drag’n‘drop můžete ze seznamu situací vložit situaci do výkresu (vlastní reference).


Seznamy z Pronto Reportingu jako reference
Nová verze nabízí způsobem drag’n‘drop vložit libovolný uzel z Pronto reportingu do výkresu. Budete vyzváni k zadání jména pro tento seznam. V podstatě se vytvoří reference na excelovský soubor. Když provedete změnu ve výkrese a chcete aktualizovat seznam, kliknete na seznam [Ctrl] + pravým tlačítkem myši a z kontextového menu vyberte volbu aktualizace.


Tažené těleso – vícenásobný profil
Vytvořit lze tažené těleso použitím vícenásobného profilu jednou operací. Můžete po jedné cestě táhnout více profilů najednou, protože profil(y) můžete vybrat také pomocí volby Skupina nebo Oblast. Navíc, každý profil může mít jinou barvu. Tato funkce je vhodná např. pro vytváření okapů nebo šambrán. Tažený profil lze také uložit jako symbol a symbol můžete také použít pro operaci tažení.


Stomix
Byla přidána barevná paleta fasádních barev Stomix. Barvu přidáte do vaší aktuální barevné palety přes volbu roletového menu Nástroje – Paleta barev – Speciální barva. Zde otevřete barevnou paletu Stomix (Stomix.C12) a vyberte požadovanou barvu. Vybraná barva se vloží do aktuální palety barev. Mezi symboly SPIRITu byly doplněny také detaily zateplovacího systému Stomix, databáze ZAK stěn byla obohacena stěnami se zateplovacím systémem Stomix.


Stromy pro Fresco II
Do SPIRITu 15.15 byl přidán archiv materiálů pro Fresco II obsahující stromy. Tyto stromy můžete použít na plochy (obvykle svislý polygon) ve vašem 3D modelu.



SPIRIT 15.15 CZ - Update (SOFTconsult) 14.10.2008
Spirit15.15_Update.exe 23107 kB
Soubor obsahuje update SPIRITu z verze 15.04 na verzi 15.15. Stáhněte na váš počítač a spusťte. Více informací naleznete v sekci Tipy a triky - Spirit.
 

Vydává SOFTconsult, spol. s r. o.
© 2001 Všechna práva vyhrazena.

tisk