Článek ze serveru www.SOFTreport.cz02.11.2015
Tiler – dlaždice 6-hran (vzory)Ing. Vladislav Pavlík

 
Kromě běžných obdélníkových tvarů dlaždic se v nabídce výrobců objevují také jiné tvary. V databázi dlaždic RAKO (Lasselsberger 2016), naleznete sérii VIA, kde jsou také 6-ti hrané tvary dlaždic. Při návrhu dlažby v Tileru 3.2 můžete tyto dlaždice použít.

6-ti hrané dlaždice lze použít v Tileru 3.2. Pokud máte starší verzi – Tiler 3.1, můžete si update na verzi 3.2 stáhnout zde: Tiler - download

Pro použití 6-ti hraných dlaždic ve vašem návrhu využijte funkci pokládky pomocí vzorů. Vzory se 6-ti hranými dlaždicemi jsou již vytvořeny a při instalaci databáze Lasselsberger 2016 – revize 10/2015 (LB_10_2015) se vám uložili.

Postup

Předpokládáme, že máte v Tileru 3.2 vytvořenou plochu (nebo více ploch) kde chcete dlaždice použít a máte načtenou databázi dlaždic LB_10_2015.

1. Klikněte v Tileru na ikonu Návrh vzorů/pokládky. Zobrazí se další ikonová lišta, a otevře se oblast pro definici vzorů.



2. Na této ikonové lište klikněte na ikonu Načíst vzor a ve složce LB_10_2015 otevřete vzor se 6-ti hranými dlaždicemi, např. LB-Via hn.6hran.xml. Vybraný vzor se zobrazí v náhledovém okně.



3. Potvrďte výběr vzoru tlačítkem Otevřít. Načtený vzor se zobrazí na ploše.
Kliknutím na ikonu Návrh vzorů/pokládky ukončíte výběr vzorů a opět se vrátíte k vašemu návrhu.



4. Načtený vzor je zobrazen na ikonové liště vzorů. Vyberte plochu pro umístění dlaždic a kliknete na ikonu Pokládky vybraným vzorem. Vzor dlaždic se umístí na vybranou plochu.







6. Nyní můžete definovat počátek pokládky, změnit úhel pokládky, nebo barvu spáry. Šířka spáry je určena v definici vzoru.

Chcete-li vytvořit barevné kombinace, použijte funkci vložení dekorů:

1. Vyberte v databázi sérii VIA (Rako Home – Podlahy a kuchyne – VIA).

2. V katalogu dlaždic vyberte 6-ti hranou dlaždici požadované barvy.

3. Pomocí funkce Režim vkládání dekorů, definujte pozici dekorů.




Použití obkladů a dlažeb různých tvarů bez nutnosti používat vzory připravujeme do verze Tiler 4.
 

Vydává SOFTconsult, spol. s r. o.
© 2001 Všechna práva vyhrazena.

tisk