Článek ze serveru www.SOFTreport.cz14.07.2016
SPIRIT – objekty na serveru AEC-DATA.comIng. Vladislav Pavlík

 
Na datovém serveru AEC-DATA.com můžete najít také objekty pro SPIRIT (soubory ZAC, S12) nebo jiné formáty souborů (DWG, DXF, O2C), které lze načíst do SPIRITu.


A) Jak používat a stahovat soubory ze serveru AEC-DATA.com

Je několik možností, jak datový server používat.
Chcete-li vyhledat pouze soubory pro SPIRIT, použijte volbu FILTR.

1. Klikněte na odkaz FILTR, aktivujte volbu Spirit – 3D parametrické objekty a potvrďte tlačítkem APLIKOVAT.



2. Zobrazí se pouze značky, které odpvídají zvolenému formátu (Exner). Klikněte na libovolný zobrazený objekt. Zobrazí se detail objektu s příslušnými formáty ke stažení.

3. Zde naleznete také odkaz ke stažení kompletní instalace katalogu Exner pro SPIRIT. Klikněte na tento odkaz. Pokud nejste registrovaný uživatel, opište vygenerovaný textový nebo číselný kód a klikněte na tlačítko STÁHNOUT.



4. Uložte instalační soubor. Následně proveďte instalaci knihovny Exner do SPIRITu. 3D knihovnu kancelářského nábytku Exner pak naleznete ve SPIRITu v Prohlížeči komponentů pod uzlem Vybavení – 001_aec-data – Exner.





B) Zaregistrujte se

Chcete-li více využívat stahování objektů ze serveru AEC-DATA.com a využívat také možnosti hromadného stahování, zaregistrujte se. Registrace a hromadné stahování objektů je zdarma.

1. Klikněte na odkaz SOFTWARE PRO STAHOVÁNÍ a dále na tlačítko REGISTROVAT.



2. Vyberte softwarovou komunitu SPIRIT/SketchUP, zadejte váš e-mail, Přihlašovací jméno (např. název firmy) a Heslo (libovolná kombinace minimálně 6 znaků). Vyplňte další údaje ve formuláři a klikněte na tlačítko REGISTROVAT. Mailem pak obdržíte informaci a aktivaci přihlašovacích údajů.



3. Klikněte na odkaz SOFTWARE PRO STAHOVÁNÍ a dále na tlačítko STÁHNOUT SOFTWARE. Stáhněte instalační soubor programu pro hromadné stahování objektů a proveďte instalaci. Po instalaci se na ploše zobrazí ikona AEC-DATA download.


C) Hromadné stahování objektů

1. Spusťte program AEC-DATA download vyplňte vaše přihlašovací údaje a klikněte na tlačítko Přihlásit.

2. Klikněte na volbu Výběr formátu a vyberte formát souboru (např. O2C soubory), který chcete stáhnout.



3. Klikněte na volbu Nastavení cest a nastavte cestu pro vybraný formát (např. O2C). Pro SPIRIT nastavte cestu např. do složky ...\030_Symbols\AEC-DATA.



4. Ve stromu značek (vlevo) vyberte značku (např. Riho), nebo sérii, kterou chcete stáhnout. Kliknutím na vybranou sérii se zobrazí vybrané objekty. Klikněte na tlačítko Stáhnout, zkontrolujte cestu pro stažení souborů a potvrďte tlačítkem OK. Spustí se stahování vybraných souborů...



5. Ve SPIRITu pak naleznete stažené objekty v Prohlížeči komponentů pod uzlem Symboly – aec-data – Riho.




Video ukázku použití knihovny kancelářského nábytku naleznete zde:





 

Vydává SOFTconsult, spol. s r. o.
© 2001 Všechna práva vyhrazena.

tisk